Időpont foglalás
Mire jó a konzultáció?

A konzultáció során lehetősége van teljeskörű személyre szabott tájékoztatást kapni jogi lehetőségeiről, választ kap arra kérdésére is, hogy „mi az amiben egy ügyvéd segítségére lehet”.

A személyes találkozót követően tudja mérlegelni azt, hogy igénybe kívánja venni szakképzett ügyvéd segítségét.

Image Alt

Tanú érdekében eljáró ügyvéd

A büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 168. § (4) bekezdése alapján: „A tanú érdekében meghatalmazott ügyvéd járhat el, ha a tanú a jogairól való felvilágosítás céljából ezt szükségesnek tartja. A tanút erről az idézésében tájékoztatni kell.”

A tanú érdekében eljáró ügyvéd feladata kizárolag a tanút megillető jogairól és kötelezettségeiről felvilágosítsa, tanácsokkal lássa el. Különösen a tanúvallomás megtétele előtt a vallomás megtételének, valamint – amennyiben a tanúvallomás megtagadásnak okai fennállnak – a megtagadásának megfontolásáról jogi tájékoztatást adjon.

Fontos tudni, hogy a tanú érdekében eljáró ügyvéd a fenti lehetőségein kívül más tevékenységet nem végezhet. A tanú kihallgatásán jelen lehet, az ott készült jegyzőkönyvet megtekintheti, arra észrevételeket tehet, valamint költség megtérítése ellenében arról másolatot kérhet.

Amennyiben Önt tanúként idézték, ezért tájékozódni szeretne jogairól, vagy jogi képviselő nélkül nem szeretne részt venni a kihallgatáson forduljon hozzám bizalommal.

Konzultáció

A konzultáció során lehetősége van teljeskörű személyre szabott tájékoztatást kapni jogi lehetőségeiről, választ kap arra kérdésére is, hogy „mi az amiben egy ügyvéd segítségére lehet”. A személyes találkozót követően tudja mérlegelni azt, hogy igénybe kívánja venni szakképzett ügyvéd segítségét.