Időpont foglalás
Mire jó a konzultáció?

A konzultáció során lehetősége van teljeskörű személyre szabott tájékoztatást kapni jogi lehetőségeiről, választ kap arra kérdésére is, hogy „mi az amiben egy ügyvéd segítségére lehet”.

A személyes találkozót követően tudja mérlegelni azt, hogy igénybe kívánja venni szakképzett ügyvéd segítségét.

g

Szerződés véleményezés

Ügyvédi tevékenységem során egyre gyakrabban találkozom azzal a jelenséggel, hogy a szerződő felek egyike a jogügylet létrejötte előtt elkészíti vagy más szakemberrel elkészítetti a szerződést a lehetséges tartalommal, melyet aláíráskor vagy azt megelőzően ismertet a másik féllel, ezzel kész tények elé állítva a másik felet. Az ilyen szerződés leggyakrabban csak az egyik fél érdekeit tartja szem előtt, a másik fél érdekeit, így a szerződés által biztosított jogait és kötelezettség vállalását és az ezekben rejlő „buktatókat” nem, vagy nem olyan súllyal veszi figyelembe. Így előfordulhat, hogy a szerződő felek között a későbbiekben kialakult jogi vita esetén e „buktatók” többlet terhet jelentenek a másik félnek, éppen ezért célszerű a hátrányok elkerülése érdekében a szerződést annak aláírása előtt véleményeztetni egy szakemberrel. A szerződés(ek) jogi véleményezése során állásfoglalást annak tartalmáról, szükséges esetben Ügyfelem érdekeit szolgáló módosító javaslatot teszek számára, legyen szó – ingó, ingatlan – adásvételi vagy egyszerű bérleti szerződésről.

Az ilyen típusú jogi segítségnyújtás nem feltétlen igényel akár hosszabb időt felölelő konzultáció igénybevételét. Amennyiben többet szeretne megtudni lehetőségeiről forduljon hozzám bizalommal.